Sporting Lisboa billetter

Sporting Lisboa har gått helt til topps i europeisk toppfotball én gang – så langt tilbake som i 1963/64. Siden den gang har laget blant annet fostret opp en del gode spillere, der nokså kjente Cristiano Ronaldo tilbragte sine ungdomsår fra 1997 til 2002, før han rakk å spille én sesong for førstelaget til Sporting Lisboa.

Sporting Lisboa på Estadio José Alvalade

Kjøp Sporting Lisboa billetter til et oppgjør på deres hjemmearena Estadio José Alvalade, og du er garantert en komplett opplevelse. Ikke nok med at arenaen har plass til nærmere 50 000 tilskuere når Sporting Lisboa spiller hjemmekamper, men det er en del av et større kjøpesenter som blant annet også tilbyr kinosal, museum, sportspuber, restauranter og butikker. Er du på ferie i Portugal kan du med andre ord sette av en hel dag til å utforske hjemmebanen til Sporting Lisboa.

Sporting Lisboa billetter er forholdsvis rimelige, men når byrival Benfica eller FC Porto kommer på besøk, så stiger gjerne både prisene og etterspørselen. Dette er uansett de oppgjørene du vil få med deg dersom du skal se Sporting Lisboa på hjemmebane!

Nordmenn i Sporting Lisboa

Nordmenn har dessverre ingen tradisjon for å spille i portugisisk fotball, der utlendingene i ligasystemet stort sett kommer fra Spania, Argentina eller Brasil. Per dags dato har kun én nordmann spilt for et portugisisk topplag, og det var Azar Karadas som var innom Benfica på starten av 2000-tallet. Utover dette har ingen nordmenn spilt for Sporting Lisboa.

Sporting Lisboa i dag

Det begynner nå å bli svært mange år siden Sporting Lisboa gikk helt til topps i den portugisiske toppserien, med seneste seriegull i 2001/02-sesongen. Siden den gang har Benfica og Porto vekslet mellom gullmedaljen, mens Sporting Lisboa har vært like bak i flere sesonger. I 2014/15-sesongen endte Sporting Lisboa på en tredjeplass, men man kan aldri avskrive det portugisiske hovedstadslaget. I forkant av 2015-sesongen ble den tidligere Benfica-manageren Jorge Jesus ansatt hos byrivalen med formål om å ta laget til sine gamle høyder.