Monaco billetter

På tross av at laget er basert i Monaco, blir klubben regnet for å være fransk og spiller i det franske seriesystemet, mye på grunn av at den selvstendige staten ikke er medlem i UEFA. På tross av at de ikke kan kalle seg en erkefransk klubb, er de en av de klubbene som har hatt mest suksess i Ligue 1 med 7 seriemesterskap vunnet. Klubben har også deltatt internasjonalt i Europa med gode resultater i både UEFA Cup Winners’ Cup og UEFA Champions League.

AS Monaco FC på Stade Louis II

Om du ønsker å se Les Rouges et Blancs (De røde og hvite), som er det tradisjonelle kallenavnet på klubben, må du altså til Monaco. En perfekt mulighet for å kombinere en flott ferie i den franske rivieraen med toppfotball.

Den orginale Stade Louis II stadionen ble bygget i 1939, men i 1985 ble et nytt anlegg som bærer samme navn bygget. Det er hjemmestadionen i dag, og har en kapasitet til å høste 18 500 tilskuere. Stadionen har fått navnet sitt fra den tidligere prinsen Monaco Louis II. Bygget er kjent for sine ikoniske arker, og har vært brukt til å arrangere flere store idrettsarrangement og fotballfinaler. Hver august fra 1998 til 2012 var den blant annet stadionen for den årlige UEFA Super Cup. Men fra 2013 bestemte UEFA at arrangementet skulle roteres mellom ulike stadioner i Europa.

Det har blitt flere tillegg på bygget siden 1985, hvor blant annet to store skjermer er blitt installert og det er også utbygd lokale tog som frakter supportere til og fra kamper. Det siste tilskuddet er kommet i form av et nytt stort konferansesenter som inneholdet et svømmebaseng og moderne treningsfasiliteter.

Gjennomsnittlig tiltrekker klubben seg rundt 10 000 tilskuere per kamp, noe som er godt undet anleggets kapasitet. Det gjør det imidlertid lett å skaffe seg billetter til de ulike kampene. Nabolaget over grensen til Frankrike er Nice, som også spille i Ligue 1. Klubbene er store rivaler og kampene er alltid spennende og verdt å få med seg.

Nordmenn i AS Monaco FC

Det har vært flere norske spillere innom de røde og hvite. Først ut var John Arne Riise som spilte i klubben fra 1995-2001. Hassan El Fakiri har vært innom klubben to ganger, og både Vegard Landaas og Thorstein Helstad har også vært i klubben i ett år hver. For tiden er det ingen nordmenn som spiller for AS Monaco FC.