Middlesbrough billetter

Etter 6 år blant de nest beste i England, er Middlesbrough endelig tilbake i det gjeveste selskap på balløya. Som nyopprykket lag ønsker de å bite sterkt i fra seg, både på og utenfor banen. En tur til Middlesbrough og mektige Riverside Stadium er noe man sent vil glemme.

Middlesbrough på Riverside Stadium

Riverside Stadium har vært Boro's hjemmestadion helt siden den ble åpnet i 1995. Per dags dato rommer den 33 746 tilskuere, men det foreligger planer om øke kapasiteten til 42 000. Blant Englands mange fotballstadion skulle man tro at dette bare var et i mengden. Så feil kunne man faktisk tatt. Riverside Stadium og Middlesbrough har evnen til å skape en atmosfære og intensitet som ikke bare skaper en god fotballkamp, men også en herlig og vennlig stemning på tribunen. Det var derfor ingen tilfeldighet da Englands siste treningskamp før Sommer-OL i 2012, ble spilt mot Brasil på Riverside Stadium. De skulle vise seg fra sin beste side, og Riverside Stadium bidro til å gi et kjempeflott inntrykk av engelsk idrettskultur.

Middlesbrough er faktisk en av klubbene i landet med høyest prosentandel kvinnelige fans, med hele 20%. 

Ønsker man seg de mest intense og stemningsfulle kampene, er spesielt kampene mot Sunderland å foretrekke. Tees-Wear derbyet er alltid livlig og underholdende. Ettersom det kun er 40 km mellom byene, er dette et heftig lokaloppgjør!

Kampbilletter får man til helt gjennomsnittlige priser. Pågangen etter billetter er naturligvis ekstra stor om det er lokalderby mot eksempelvis Sunderland eller Newcastle, eller storklubber ala Manchester United og Chelsea som kommer på besøk. Ofte økes billettprisene ørlite mot disse kampene, men det er ikke mye. Kampbillett får man som regel tak i uansett motstander.

Dette er Middlesbrough

Stiftet så tidlig som i 1876 er Boro den nest eldste klubben i Premier League etter Stoke. I røde og hvite drakter er det dermed en smått historisk og aldrende klubb i engelsk fotball. I nyere tid har det vært både opp -og nedturer for Boro. De var med i den aller første sesongen av Premier League i 1992, men rykket dessverre ned samme år. Siden den tid har en sterk seier i den engelske ligacupen i 2004, og 2. plass i Europa League året etter, vært de største sportslige høydepunktene. 

Spanjolen Aitor Karanka, med spillererfaring fra blant annet Real Madrid, tok i 2013 over som hovedtrener for Middlesbrough. Etter å ha gått i skole som assistent hos selveste José Mourinho var han klar for større ansvar. Som sin læremester er Karanka også en taktiker av rang og har alltid et ess i ermet. Etter Premier League-opprykket var et faktum har Karanka hentet flere klassespillere til Middlesbrough. Blant annet finner man spillere som Álvaro Negredo og Victor Valdes. Begge står med flere landskamper for storheten Spania. Aitor Karanka har komponert et lag med fokus på solid forsvar, skyhøy innsats fra alle mann, men med rom for kreativitet og lekenhet. En teknisk brilliant spiller som Gastón Ramirez eller en lettbent dribler fra Danmark, Victor Fischer, er ofte verdt inngangspengene i seg selv sies det. Det er uten tvil et spennende fotballag fra en spennende by med et kjempestort potensiale.

Det er ikke mange nordmenn som har fått spille i Boro-drakta, men en har likevel fått denne gleden. Jan Åge Fjørtoft spilte for klubben i 1995/1996.

En fotballtur til Middlesbrough og Riverside Stadium er noe som virkelig anbefales, og en opplevelse du sent vil glemme.