Manchester City billetter

Som følge av den store pengeinnsprøytningen har interessen for fotballaget eksplodert de siste årene. Sikrer du deg Manchester City billetter vil du se fotballstjerner overalt, ettersom klubben de seneste år har kjøpt proffer fra alle verdens kanter. Det har dog kun ført til to trofeer, de vant både ligaen og FA-cupen i 2011/12-sesongen. Det blir svært spennende å følge laget i den kommende sesongen, og her finnes det en god del oppgjør du burde få med deg fra hjertet av Englands nye fotballby.

Manchester City på Etihad Stadium

Stadionanlegget som i dag brukes som hjemmebane ble åpnet først i 2002, da under navnet «City of Manchester Stadium». Etter at laget fikk arabiske eiere ble de nødt til å omdøpe stadionet i 2011. På engelsk betyr navnet «United Stadium». Arenaen har plass til 47 726 mennesker, og dersom du liker å sitte mens du ser god fotball, er det lett å skaffe seg billige Manchester City billetter med sitteplass, ettersom ståplasser ikke eksisterer på Etihad.

Laget har gjort det bra de siste årene, og det har ført til store publikumsmengder. Med et snittbesøk på hele 46 947 mennesker på sine hjemmekamper er det kun tre lag i England som opplever større popularitet enn Manchester City. Det betyr garantert god stemning!

Nordmenn i Manchester City

Flere nordmenn har vært innom Manchester, selv om det begynner å bli noen år siden sist noen virkelig markerte seg på laget. Åge Hareide fikk en sesong for klubben og 24 opptredener, mens Alf-Inge Håland er den som senest har gjort det bra. Han spilte 47 kamper i mellom år 2000 og 2003. Kåre Ingebrigtsen hadde også noen år for City på 90-tallet.

I moderne tid er det kun Abdisalam Ibrahim som er den eneste kjente nordmannen som spiller på City. Han er for tiden utlånt til Strømsgodset, og vi ser han neppe på Etihad med det første.

Manchester City i dag

Under ledelse av italienske Roberto Mancini klarte klubben å stikke av med to trofeer, og noe uventet klatre helt til topps i 2011/12-sesongen. Gleden skulle vise seg å være kortvarig da Manchester United brutalt tok tilbake tronen i den etterfølgende sesongen, noe som også førte til at italieneren måtte ta sin hatt og gå av som City-trener. Utålmodige, arabiske eiere spytter inn penger i klubben og forventer nok trofeer fra den nylig ansatte Manuel Pellegrini.

Enten du kjøper Manchester City billetter fordi du er fan eller ikke, vil du uansett være garantert store stjerner på banen. Klubben har de siste årene gjort storinnkjøp og innehar navn som Sergio Agüero, David Silva, Carlos Tévez og Samir Nasri.