Lazio billetter

Senest vant Lazio den gjeveste divisjonen i 1999/2000-sesongen. Men det kan nesten virke som om laget har satset hardt på den italienske cupen, som de har klart å vinne fem ganger de siste femten årene, senest i 12/13-sesongen. Skal du kjøpe Lazio billetter anbefaler vi deg naturligvis å velge kampen mot byrivalen. Da blir det et lokaloppgjør i Roma som du aldri kommer til å glemme – disse kampene tar alltid helt av. Forrige sesong var det kun ett poeng som skilte lagene ved sesongslutt, til fordel A.S Roma, så her er det kriging til siste slutt.

Lazio på Stadio Olimpico

Lazio spiller sine hjemmekamper på «Stadio Olimpico», som er den største sportsarenaen i Roma. Den har løpebane kledd rundt gresset, noe som gjør at man sitter langt unna, men også gjør at stadion føles langt større enn hva den egentlig er – selv om det er plass til hele 70 634 mennesker på arenaen. Dessverre er det sjeldent så stor interesse for Roma-laget, som kun dro 32 626 tilskuere i snitt til sine hjemmekamper i 2012/13-sesongen.

Dermed anbefaler vi at du kjøper Lazio billetter til ett av oppgjørene mot de største italienske lagene som AC Milan eller Inter, om du ikke får plass når A.S Roma kommer på besøk – for da er det garantert fullt hus i hovedstaden. Lazio har en liten kjerne med fans, men som er kjent for å skrike høyt, så god stemning er du garantert uansett.

Nordmenn i Lazio

Få nordmenn har gjort suksess i Serie A, iallefall i moderne tid. I Lazio har få eller ingen nordmenn fått sjansen de siste årene, men helt tilbake i 1951 spilte Ragnar Larsen for klubben. Han ble akkompagnert av Per Bredersen, som spilte tre sesonger for Lazio. Men drar du til Roma for å se nordmenn i dag blir det nok kun de som er der på ferietur. John Carew spilte en sesong for byrival A.S Roma, og det har også John Arne Riise gjort, men altså ikke for Lazio.

Lazio i dag

De siste årene har Lazio vært blant topp seks i Serie A, men aldri klart å være blant de tre beste. Laget har gjort det stabilt sesong etter sesong, men å gå helt til topps i den hjemlige ligaen har de ikke klart siden millenniumsåret. De har heller ikke hatt hellet med seg i de europeiske turneringene, men har gjort stor suksess i den italienske turneringen «Coppa Italia», som de vant både i 2009 og i 2013.

Siden 2012-sesongen har laget vært under ledelse av Vladimir Petkovic. I tillegg til å vinne cupen dro han laget til en akseptabel syvendeplass, kun fem poeng unna spill i Europa-ligaen.