FA Cup billetter

Den engelske FA Cup-en er ikke bare en populær klubbturnering i England, men faktisk den eldste turneringen i hele verden innenfor fotball. Helt siden 1871/72-sesongen har engelske lag helt ned til det sjette nivået i England konkurrert i kamp etter kamp med mål om å nå den store finalen som spilles på hele landets nasjonalarena – Wembley. Mange nordmenn har sitt favorittlag i England, og derfor vet vi at mange skulle ønske seg å få kloa i FA Cup billetter og reise over til balløya for å se fotball på sitt beste. Les videre for å finne ut hvordan du får tak i disse billettene!

Om FA Cup

FA Cup, som egentlig står for og er døpt etter Football Association, er en fotballturnering i tradisjonell «knock out»-stil. Det betyr at når lagene møtes til dyst, så spilles det kun en kamp der vinneren av kampen tar seg videre til neste runde i turneringen. Det spilles altså ikke to kamper slik at hjemmebanefordelen kan utgjøre en stor forskjell her, men ved et eventuelt uavgjortresultat så må begge lagene møtes til ny kamp på hjemmearenaen til laget som spilte bortekamp i første runde. Utover dette er det bare en ting som gjør at man kan ta seg hele veien til finalen – man er nødt til å vinne kamper uansett hvem som står på motsatt banehalvdel.

En del av sjarmen med FA Cup, er at mange lag fra lavere nivåer overrasker stort her. Totalt deltar over 700 forskjellige lag i turneringen, og når gigantene kommer på besøk til småklubbene, så stiller de gjerne opp med folkefest og festfotball. Har man et favorittlag i England som spiller i den øverste divisjonen til vanlig, så anbefaler vi at man får tak i FA Cup billetter for å se favoritten spille mot et lite lokallag på bortebane. For det er slik atmosfære at fotball handler om, og det er FA Cup på sitt beste!

Kjøpe FA Cup billetter

FA Cup billetter blir tilgjengelige for salg så snart kampene blir trukket. Som bortesupporter er det gjerne begrenset med plasser når storlagene møter små lag, ettersom arenaene har dårlig med kapasitet til tilskuere. FA Cup-en begynner allerede i august hver sesong, men det vil gå mange måneder før du får se storlagene i aksjon. Lagene fra Premier League gjør nemlig sitt inntog først i den tredje runden, når det gjenstår kun 64 lag, og dette er som regel den første uken i januar. Skal du kjøpe FA Cup billetter for å se ditt favorittlag bør du altså markere kalenderen til januar.

Mestvinnende lag i FA Cup

Svært mange forskjellige lag har vunnet FA Cup-en, men det er spesielt to lag som utmerker seg på toppen av medaljetabellen. Arsenal har etter sin seier i 2014/15-sesongen flest trofeer fra FA Cup med hele 12 stykker, og syv tapte finaler. På andreplass, like bak, kommer Manchester United med 11 seire og syv finaletap. Videre er listen lang med lag som Liverpool, Chelsea og Aston Villa, som alle har vunnet syv ganger hver.