Europa League billetter

Europa League er den nest største fotballturneringen for klubblag i verden, og blir ofte ansett som «lillebroren» til den mer meritterte Champions League. På norsk omtales turneringen bare som Europaligaen, og den har siden 2009/10-sesongen erstattet den tidligere UEFA-cupen. Klubbene som spiller i denne internasjonale turneringen kvalifiserer seg gjennom topplasseringer i de hjemlige ligaene og cupene, etter at plassene for Champions League har blitt tatt av de aller beste lagene i ligaen.

Om Europa League

Europa League avholdes årlig med kvalifisering fra tidlig på sommeren til finalen i slutten av mai det påfølgende året. Enkelte lag fra de beste ligaene i Europa blir direkte kvalifisert til gruppespillet i Europa League, mens andre lag må kvalifisere seg gjennom en rekke kamper (dette gjelder blant annet for norske lag). I gruppespillet deltar 48 lag fra ulike nasjoner i Europa, der de åtte lagene som ryker ut av Champions League får en ekstra sjanse i Europa League i etterkant.

Finalen i Europa League spilles på forskjellige arenaer på kontinentet hvert eneste år, og dette blir bestemt på forhånd uavhengig av hvilke lag som møtes i finalen. Skal du kjøpe Europa League billetter er det dermed en fordel å være synsk dersom du vil se favorittlaget ditt i aksjon. Vinneren av Europa League får automatisk sjansen til å spille i Champions League det påfølgende året, slik at det nå har blitt langt mer fristende med denne turneringen enn hva det kanskje var tidligere.

Kjøpe Europa League billetter

Europa League billetter til ditt lokale lag kjøper du enkelt gjennom nettsidene til laget på vanlig vis, eller gjennom lenkene på nettstedet vårt. Det kan være vanskelig å få tak i billetter til enkelte bortekamper. Europa League billetter til finalen legges som regel ut flere måneder i forveien, og her gjelder det å være kjapp på avtrekkeren dersom man vil få med seg den siste og avgjørende kampen i turneringen.

Norske Lag i Europa League

Hele 22 norske lag har deltatt i Europa League, med Rosenborg som den mest aktive klubben med 13 deltagelser siden 1971/72-sesongen. De færreste lagene har dog kommet seg videre fra kvalifiseringen eller gruppespillet, men Rosenborg har ved et par anledninger tatt seg til 16-delsfinale. De siste årene har den norske deltagelsen i Europa League vært svært dårlig, selv om det årlig er minst fire norske lag som spiller om kvalifisering til gruppespillet.

Mestvinnende lag i Europa League

Hele 27 forskjellige klubber har vunnet Europa League, og blant disse så har 12 gjort det flere ganger. Men alene på toppen troner den spanske klubben Sevilla, som hele fire ganger har vunnet Europa League. Det skjedde senest i 2014/15-sesongen, da de slo Dnipro Dnipropetrovsk i finalen av turneringen. Sevilla vant turneringen også i 2013/14, og det som er spesielt med deres fire seire er at samtlige har kommet siden 2006. På delt andreplass finner vi de to italienske lagene Juventus og Internazionale, som begge står bokført med tre seire hver.