Champions League billetter

Champions League regnes som verdens største klubbturneringen, og den turneringen det ligger mest prestisje i for en fotballspiller å vinne. For mange holder det bare å delta i denne turneringen, som tiltrekker seg nærmere 400 millioner TV-seere hvert eneste år, og for å ikke snakke om folkelivet på de arenaene der det spilles Champions League-fotball. Vil du kjøpe Champions League billetter og se verdens beste fotballspillere i aksjon, så anbefaler vi at du leser videre her!

Om Champions League

En sesong i Champions League følger ligasystemet til de store ligaene i Europa, med kvalifisering fra tidlig sommer til finalen avholdes i slutten av mai det påfølgende året. Champions League er et relativt nytt format som tok over for den tidligere «Cupvinnercupen» i 1992. Da ble det innført et format med gruppespill, der 32 lag konkurrer mot hverandre i åtte grupper á fire lag. To av lagene tar veien videre til sluttspillet av Champions League, mens tredjeplassen får en ny sjanse i Europa League.

For å kvalifisere seg til Champions League, så er man nødt til å gjøre det bra i den hjemlige ligaen. Avhengig av nivået på landet klubben spiller i, så tildeles også ligaen et ulikt antall kvalifiseringsplasser. For eksempel så går de tre beste engelske lagene direkte til gruppespillet i Champions League, mens kun det beste laget fra Tippeligaen får sjansen til å kvalifisere seg for gruppespillet. Finalen i Champions League avholdes på ulike arenaer rundt om i Europa hvert eneste år.

Kjøpe Champions League billetter

Vil du kjøpe billetter til en kvalifiseringskamp eller en kamp i gruppespillet av Champions League, så er dette sjeldent noe problem og gjøres enkelt via våre henvisninger eller på nettsidene til laget ditt. Champions League billetter til finalen legges dog ut av UEFA flere måneder i forkant av finalen, slik at man kan bli nødt til å kjøpe billetter før man i det hele tatt vet hvem som møtes til duell på banen.

Norske lag i Champions League

Totalt åtte lag har forsøkt seg på Champions League, der kun tre av disse har lyktes i å ta seg videre fra kvalifiseringsrundene og til gruppespillet. Størst suksess i Champions League har Rosenborg hatt, med totalt 11 deltagelser i gruppespillet. Sist gang var i 2007/08, men den største prestasjonen var da laget tok seg til kvartfinalen i 1996/97-sesongen. Dette har også Lyn gjort, men den gang i 1969 da turneringen het Serievinnercupen og hadde et annet format.

Mestvinnende lag i Champions League

Real Madrid er det desidert mestvinnende laget i hele Europa, med intet mindre enn 10 triumfer i Champons League. Tre av disse har kommet på 2000-tallet, der landsrival Barcelona med sine fem trofeer har vunnet hele fire av disse på 2000-tallet. Det andre mestvinnende laget i Champions League-historien er italienske AC Milan, med sine syv triumfer. Skal du kjøpe Champions League billetter så vil garantert ikke disse lagene skuffe deg!