Burnley billetter

Er man ute etter en fotballreise som inneholder sjarm, historie og et solid fotballag, er Burnley og ærverdige Turf Moor et godt alternativ. På et av landets mest historiske stadion leder den svært så sjarmerende Sean Dyche sitt like sjarmerende Burnley. En ypperlig destinasjon å legge fotballturen til.

Se Burnley på Turf Moor

Turf Moor har vært The Clarets hjemmebane helt siden 1883. Stadionet som tar i overkant av 21 000 tilskuere er historisk i britisk sammenheng. Det var det aller første fotballstadionet som fikk besøk av den engelske kongefamilien. Som tilskuer er det alltid underholdende å se Burnley spille, uavhengig av motstander. Som nyopprykket klubb vet man godt at ikke alle kamper fører til seier, men heltemodig innsats og trøkk er man garantert i 90 minutter + tillegg. Og det både fra de på banen og fra supporterne på tribunen! Burnley er en klubb som har en uforklarlig sjarm over seg. Det er sannelig ikke lett å sette ord på hva, men Burnley er uforutsigbare, spennende og kan ta poeng fra hvem som helst.

Selv om man er garantert tribunestemning i samtlige Burnley-kamper, er The Cotton Mills Derby noe man burde sikte seg etter. Det er et derby som kanskje ikke får den største medieoppmerksomheten, men som er så mye mer enn fotball. Det er Burnley mot Blackburn. Det strekker seg langt tilbake i tid, helt til 1880-tallet. Blackburn landet en stor kontrakt innen bomullspinneri, rett foran nesen på Burnley. Det førte til mye penger i Blackburn, mens arbeidsledighet og større fattigdom i Burnley. Siden den dag har kampene mellom disse nabobyene vært noe helt for seg selv.

Prisene på Burnley-biletter er rimelige, og man får definitivt valuta for pengene. Det skal være fullt mulig å få tak i billetter til de fleste oppgjør, men det anbefales å bestille litt i forkant mot de største lagene.

Dette er Burnley

Burnley ble først satt til live som rugbyklubb, men noen kloke hoder i 1882 valgte å satse på fotball, og døpte klubben for Burnley Football Club. I 1888 når fotball skulle organiseres, var Burnley en av de sentrale skikkelsene. The Football League skulle dannes og Burnley var et av de 12 lagene i den første serien. Denne ligaen har Burnley senere vunnet 2 ganger, i 1921 og i 1960. Sammen med Wolverhampton og Preston er disse tre de eneste som har vunnet samtlige av de fire øverste divisjonene i engelsk fotball.

I 2009 fikk Burnley endelig prøve seg i Premier League som ble stiftet så sent som i 1992. Burnley ble den minste byen noensinne til å ha et lag med i Premier League. Bare det forteller at både byen og klubben er svært så unike. Dessverre rykket de ned samme år, for å så rykke opp noen år senere. I 2014 var de klare igjen, etter at nåværende hovedtrener Sean Dyche hadde tatt over styringen. Også denne gang endte det med nedrykk, og dermed spill på nest øverste nivå i 2015. Nå er derimot Burnley tilbake igjen, ekstremt motiverte til overlevelse og Premier League-spill flere år på rad.

Burnley har en spillestil som baserer seg på kontringer og innlegg. De har ingen problemer med å la motstanderen holde på ballen, for de vet at de er gode nok til å skape store sjangser med en gang motstanderen gjør en feil eller mister ballen. Det er et godt og solid kollektiv, som også har enkeltprofiler. Blant annet finner vi belgiske Steven Defour med flere landskamper bak seg på midten. En fantastisk midtbanespiller med få svakheter som holder europeisk toppnivå skadefri.

Trener Sean Dyche er et eventyr i seg selv, og en mann som er særdeles godt likt av de aller fleste på balløya. Dønn ærlig og med glimt i øyet. I Burnley har han bygd opp en sterk vinnermentalitet og et lag som kan slå i fra seg mot hvem som helst.

Norske spillere som har spilt/spiller for Burnley

  • Christian Kalvenes
  • Fredrik Ulvestad (aktiv, men på utlån til Charlton)

Burnley er stedet for deg som vil oppleve ordentlig engelsk fotballkultur og fotballhistorie. Et annerledes alternativ, og i dette tilfellet, er annerledes meget positivt.