Bournemouth billetter

Bournemouth har neppe den største tilhengerskaren i Norge, men dersom du vil oppleve oppofrende fotballspillere i det som er en liten engelsk klubb med store ambisjoner, så skal du reise over balløya og til sørlandsbyen Bournemouth for å se fotballkamp. Kanskje sitter du på Goldsands Stadium når en av de store gigantene kommer på besøk?

Bournemouth på Goldsand Stadium

Interessen for Bournemouth har definitivt vært stor med lagets suksess de siste årene, og den vil neppe avta når laget skal måle seg mot gigantene i Premier League. Utfordringen er at hjemmebanen til Bournemouth, Goldsand Stadium (tidligere kjent som Dean Court Stadium), bare har en kapasitet på 11 700 tilskuere. Hvis du vil se Bournemouth spille kamp på hjemmebane vil det følgelig være nødvendig å bestille billetter i god tid i forveien.

Spesielt når store lag som Manchester United, Liverpool eller Chelsea kommer på besøk, så vil Goldsand Stadium være fylt til randen. Og da kan man virkelig forvente seg et oppgjør av dimensjoner, der vi tipper at underdogen vil overraske flere av storlagene når de kommer på besøk.

Nordmenn i Bournemouth

Mange nordmenn har spilt i Premier League, selv om andelen som har markert seg i toppdivisjonen de seneste årene er skuffende liten. Men i etterkant av opprykket til Premier League i 2014/15-sesongen har et norsk stjerneskudd sluttet til seg Bournemouth-troppen. Det er ingen andre enn spisstalentet Joshua King som skal kjempe for lagets eksistens i den engelske toppdivisjonen. Han spiller i en tropp der over halvparten av spillerne har britisk opphav, noe som er uvanlig sammenlignet med de engelske topplagene.

Bournemouth har gjort stor suksess under styre av Edward John Frank Howe, som innad i klubben regnes som en skikkelig legende. Siden han ble en del av Bournemouth i en alder av 13 år, så har han spilt nøyaktig 273 kamper for klubben. Etter at han «pensjonerte» seg som spiller, så tok han over styreroret og inntok managerrollen i 2009. På få år har han vært med på tre opprykk med klubben, og skal i 2015/16-sesongen lede Bournemouth i Premier League for aller første gang. Hvilken mann!

Bookmakerne har ikke helt troen på at Bournemouth skal gjøre rent bord også i Premier League, men at det vil bli en kamp for overlevelsen. Toppscoreren for laget i 2014/15-sesongen heter Callum Wilson, og er en av klubbens aller største profiler med sine 23 nettkjenninger.