Borussia Dortmund billetter

Dortmund har vunnet den hjemlige ligaen åtte ganger, senest i 2011/12-sesongen, men kom på andreplass i sin siste sesong. Laget er dog en real utfordrer til storfavoritten Bayern, og det er ventet av knivingen mellom de to storlagene vil bli enda større i den kommende sesongen, slik at det absolutt er verdt å sikre seg Borussia Dortmund billetter. Kanskje får vi til og med oppleve nok en finale i Champions League med to tyske storlag – hvis Dortmund kan fortsette å sjarmere fotball-Europa på samme måte som de gjorde i 2012/13-sesongen.

Borussia Dortmund på Westfalenstadion

Fotball i Tyskland har alltid vært populært, men populariteten har økt i takt med de gode prestasjonene ute i Europa. Med to tyske lag i årets Champions League-finale har interessen aldri vært større, og det vises best på Westfalenstadion, lagets hjemmearena, som for hver eneste hjemmekamp får fylt alle de 80 000 plassene. Laget har nemlig hatt et sinnsykt publikumsnitt for 2012/13-sesongen, helt klart det beste i Europa, og kanskje også best i verden for fotballen.

Med andre ord er det garantert god stemning dersom du kjøper deg billige Borussia Dortmund billetter. Gløden har aldri vært større i det som mange nå mener er verdens beste liga, med spillere og trenere i verdensklasse.

Nordmenn i Borussia Dortmund

Det befinner seg ikke noen nordmenn i Dortmund i dag, selv om flere har prøvd lykken igjennom årene. Steinar Pedersen prøvde seg for laget på slutten av 90-tallet, og fikk to sesonger i klubben. Det samme gjorde Jan Derek Sørensen som var innom klubben fra 2001-03. Den seneste norske proffen som var innom Dortmund var André Bergdölmo, som også fikk to sesonger og 28 kamper for klubben. En del nordmenn befinner seg dog på konkurrerende lag i Bundesliga, slik at du kan få med deg disse lagene på bortebane i Dortmund.

Borussia Dortmund i dag

Laget fra Dortmund har alltid hatt en stor publikumsmasse, men de siste årene har det vært helt ekstremt. Den gode fotballen har blitt lagt merke til utenfor landets grenser, og sammen med Bayern Munchen har de fått Bundesliga til å bli «verdens beste liga» for ekspertene. Under ledelse av Jürgen Klopp stjal de seriegullet fra Bayern senest i 2011/12-sesongen, men det ble raskt hentet tilbake igjen i inneværende sesong. Laget tok seg noe overraskende til Champions League-finalen i 12/13-sesongen, men også her ble landsrival Bayern litt for sterke.

Stallen til Dortmund består av en kjerne med tyske spillere, og veldig få «importere», noe den hjemlige fansen helt klart vet å sette pris på. De færreste topplagene i Europa klarer å stille med en startellever som like gjerne kunne vært et landslag. Sikre deg Dortmund billetter i dag, for dette er et lag som man må følge med på i fremtiden.