Benfica billetter

Senest i 2014/15-sesongen gikk Benfica helt til topps i Primeira Liga, som for øvrig er rangert som den femte beste ligaen i Europa. Benfica har også hevdet seg på den europeiske scenen med flere finaleplasser i Europaligaen, men de seneste årene har klubben fortsatt ikke lyktes med å hente hjem pokalen.

Benfica på Estadio da Luz

Kjøper du Benfica billetter til en av deres hjemmekamper, så kan du se frem til en helt spesiell fotballkamp med en herlig atmosfære på Estadio da Luz. Arenaen holder topp europeisk standard og har plass til hele 65 647 tilskuere, og spesielt når byrivalen Sporting Lisboa kommer på besøk, så er stemningen til å både ta og føle på. Du kan også sikre deg Benfica billetter til det årlige toppoppgjøret mot Porto, enten det skjer i liga- eller cupsammenheng.

Benfica er som regel også representert i de europeiske turneringene, der de både spiller i Champions League og Europa League år etter år. Når internasjonale storklubber kommer på besøk til Lisboa, så kan man gjerne regne med dyrere Benfica billetter. Allikevel vil dette være den beste måten å oppleve Benfica på hjemmebane på.

Nordmenn i Benfica

Mens portugisisk fotball har levert verdensstjerner som Cristiano Ronaldo og Luis Figo, så er det ikke veldig mange nordmenn som har spilt i det portugisiske ligasystemet. Og når det kommer til toppklubben Benfica, så er det kun en nordmann per dags dato som har vært innom klubben. Han heter Azar Karadas og spiller nå for Brann, noe han også gjorde før han gikk til Rosenborg i 2002. Deretter ble han solgt til Benfica for over 15 millioner kroner, men norsk-tyrkeren klarte aldri å markere seg i Benfica der han fikk 27 kamper og 4 mål.

Benfica i dag

Med seriegull to år på rad, senest i 2014/15-sesongen, så har absolutt trener Luis Filipe Vieira tillitt i klubben. På UEFAs rangering av europeiske toppklubber ligger Benfica på en historisk sjetteplass, der kun ett engelsk lag overgår storklubben som har klatret sterkt på rangeringene de siste årene takket være gode resultater. I forkant av 2015/16-sesongen forventes det mye av Benfica i europeisk sammenheng, og med et lag som stort sett består av portugisiske og brasilianske spillere så er Benfica favoritt til å vinne den hjemlige ligaen i flere år fremover.