Bayer Leverkusen billetter

Selv om laget er blant de beste i Tyskland har Leverkusen en liten og intim stadion som fyller en liten supportergruppe sett iforhold til sine argeste konkurrenter. I løpet av en sesong er det nemlig tre ganger så mange publikummere på en Dortmund-kamp, til tross for at det kun var ett poeng som skilte lagene på tabellen etter sesongslutt i 2013. Leverkusen er et lag som har gjort det bra i moderne tid, slik at den kommende sesongen er et ypperlig tidspunkt for å kjøpe seg Bayer Leverkusen billetter, da laget fortsatt er på vei fremover og er en reel utfordrer om Bundesliga-tittelen.

Bayer Leverkusen på AWD-Arena

Laget spiller sine hjemmekamper på BayArena i hjertet av byen Leverkusen. Stadionanlegget er fortsatt under utvidelse da det for tiden kun har plass til 30 210 publikummere, noe som betyr nærmere fullt hus for hver eneste hjemmekamp laget spiller. Selv om BayArena er relativt liten og intim, blir støynivået høyt, spesielt når hjemmelaget spiller en god kamp mot storlagene. Vi anbefaler å kjøpe billige Bayer Leverkusen billetter når laget tar imot enten Bayern Munchen eller Borussia Dortmund på sin hjemlige arena.

Oppgjøret mot lagets øverste rivaler, FC Köln, er også en opplevelse å få med seg. Lagene har mange år med strid bak seg og det blir alltid trykk i disse kampene.

Nordmenn i Bayer Leverkusen

Drar du på Leverkusen-kamp i dag vil du ikke få oppleve noen nordmenn i startoppstillingen. Kjernen til laget består stort sett av tyske spillere med svært få utenlandske, noe som er veldig populært blant den hjemlige fansen. Dog har flere nordmenn prøvd lykken i klubben opp gjennom årene, den kanskje mest kjente av dem er Bent Skammelsrud, som fikk et kort opphold og åtte kamper i 1998-sesongen.

Bayer Leverkusen i dag

Siden 2012 har laget vært under ledelse av den finske fotballproffen Sami Hyypiä. Da han forlot Liverpool i 2009 spilte han to sesonger for Bayer Leverkusen, før han tok over managerjobben. Debutsesongen endte med en solid tredjeplass, med kun Dortmund og Munchen foran seg på tabellen. Laget har slitt med å markere seg ute i Europa, men får i 2013/14-sesongen sjansen til å gjøre det bra i Champions League, takket være den gode sesongen i Bundesliga.

Selv om Leverkusen er på fjortendeplass over de lagene med flest publikummere på sine hjemmekamper er det mye interesse rundt storklubben, og den kommer til å øke med årene. Lagets store profil er Stefan Kiebling – han puttet 25 mål for klubben i 2012/13-sesongen, og ble dermed toppscoreren i Bundesliga.