Atlético Madrid billetter

Sist gang Atlético gikk helt til topps i La Liga var i 1995/96-sesongen. Siden den gang har de jevnlig vært ett av de bedre lagene i Spania, og i moderne tid har de blitt kjent for å spille svært god fotball. Kjøper du Atlético Madrid billetter til et av oppgjørene mot byrival Real Madrid eller stjernelaget Barcelona vil du garantert ha en fin opplevelse på «Vicente Caldedrón Stadium», som hjemmebanen heter.

Atlético Madrid på Vicente Caldedrón

Hvis du ønsker å få med deg en kamp på Vicente-stadionet bør du skaffe deg billige Atlético Madrid billetter snarest. Laget skal nemlig kun bruke stadionanlegget frem til 2015 – da flytter de til Estadio La Peineta, en nymoderne stadion som skal romme hele 70 000 tilskuere. I nåværende stund er det rom for 55 000 tilskuere på stadion, og med et snitt på 43 921 besøkende for sine hjemmekamper i 2012/13-sesongen, er det kanskje på tide å utvide med flere plasser.

Interessen for lillebroren i byen fortsetter å øke, mens det kanskje er en litt motsatt trend for byrival Real Madrid. Det er ventet at Atlético kommer til å gjøre det bra på internasjonalt hold også neste år, slik at det er mulig å skaffe seg billetter til et oppgjør i enten Champions League eller Europa-ligaen på Vicente Caldedrón.

Nordmenn i Atlético Madrid

Få nordmenn har fått sjansen til å vise seg frem for de beste lagene i den spanske toppdivisjonen gjennom årene. Også kjernen til Atlético består av spansktalende spillere, med noen få unntak. Dersom du reiser til Madrid for å se nordmenn vil du nok finne hundrevis som er på ferie, men profesjonelle fotballspillere er mangelvare i La Liga.

Atlético Madrid i dag

Under ledelse av Diego Simeone gjorde Atlético Madrid en noe overraskende 2012/13-sesong. De lå lenge an til å stjele andreplassen fra Real Madrid, men endte til slutt opp på tredjeplass, ni poeng bak byrivalene. Det betyr Champions League-spill i 13/14-sesongen, noe som garantert vil være verdt å få med seg på hjemmebanen deres. Atlético har faktisk gått helt til topps i Europa-ligaen to ganger de siste årene, henholdsvis i 2010 og 2012. Samtidig klarte de også å vinne den lokale, spanske turneringen da de slo Real Madrid i et heftig oppgjør som endte med ekstraomganger og 2-1-seier.

Radamel Falcao har de seneste årene vært den store stjernen på laget. Han scoret hele 28 mål i sin siste sesong før han ble solgt til Frankrike og Monaco. Det var kun Lionel Messi og Cristiano Ronaldo som fikk flere nettkjenninger enn han, så det blir helt klart vanskelig for Atlético å finne en verdig erstatter.