Ajax billetter

Ajax er en av få klubber som har klart å oppnå «The Treble», som de gjorde i 1972 da de vant både den hjemlige ligaen, cupen samt den europeiske klubbturneringen. Sist gang Ajax gikk helt til topps i internasjonal fotball, var da de slo AC Milan i finalen av Champions League i 1995. Året etterpå møtte de nok en gang italiensk fotball i den avgjørende kampen i samme turnering, men denne gangen var det Juventus som stod på motsatt banehalvdel – og avgjorde kampen til sin fordel etter straffekonkurranse.

Ajax på Amsterdam Arena

Ajax spiller sine hjemmekamper på Amsterdam Arena i landets hovedstad, og det er for øvrig også den offisielle arenaen som benyttes under Nederland sine landskamper. Arenaen er den største i landet og har plass til nesten 54 000 tilskuere. Med en åpningsdato i 1996 er det en av de mer moderne stadionanleggene i Europa. Skal du se Ajax i aksjon når du befinner deg i Nederland, så er det Ajax billetter på Amsterdam Arena du skal se etter.

Når det spilles Champions League-fotball på Amsterdam Arena så vil etterspørselen etter Ajax billetter være ekstra stor. Dette gjelder for øvrig også til derbyer mot klubber som PSV Eindhoven eller Feyenoord, slik at man bør bestille Ajax billetter i ekstra god tid dersom man vil få med seg disse oppgjørene.

Nordmenn i Ajax

Et trettitalls norske spillere har spilt i den nederlandske toppdivisjonen (Eresdivisie) de sist tiårene, men kun et fåtall av disse har spilt for toppklubben Ajax. Blant de få som har gjort det bra i Ajax har vi proffspilleren André Bergdølmo, som gjorde stor suksess og fikk 66 kamper fra år 2000 til 2003 for klubben. Utover dette må man nedover på tabellen i den nederlandske toppdivisjonen for å finne norske spillere.

Ajax i dag

Fra 2010 til 2014 klarte Ajax den enorme bragden å vinne den hjemlige ligaen hele fire ganger på rad, før PSV Eindhoven klarte å «rappe til seg» trofeet i 2014/15-sesongen. Hovedstadsklubben er nok uansett favoritter til å vinne ligaen i forkant av hver eneste sesong, og det er knyttet stor spenning til om Ajax snart vil hevde seg i de europeiske klubbturneringene igjen, der de med sine fire Champions League-titler er det sjette mestvinnende laget i historien.